Liczba postów : 4 Age : 32 Skąd (Gildia) : Olsztyn ID : 895 Rasa i klasa : Bard Registration date : 03/04/2014
Temat: Co się zmieniło? Czw Kwi 03, 2014 5:36 pm
Witajcie, Strażnicy.
W czasie (krótszej bądź dłuższej) rozłąki osób z Imperium minęło troszkę czasu. Ktoś jest gotów ujawnić, co się z nim działo?
A że zacząłem... to u mnie było dość wiele, różnorakich wydarzeń. Na początek:
Znajomi mnie namówili na śpiewanie na temat... Minecrap'a. Później to się przerodziło w ogólne parodie, które... przyniosły mi nieco widzów. o.o Przez jakiś czas byłem rozpoznawalny tylko z powodu tej gry (nie chcę wracać do tego).
Co by tu dalej... wraz z rozpoczęciem kursowania na różnorakie konwenty, na jednym z nich poznałem improv. Póżniej zapoznałem się z kilkoma osobami z polskiej sceny impro i... założyłem własną grupę improwizacji kabaretowej w Olsztynie.
Jak znajdę więcej czasu, to napisze jeszcze co nieco.
Kathalia, Biała Pani Głos Wiedzy
Liczba postów : 1405 Age : 35 Skąd (Gildia) : ^^ ID : 3602 Rasa i klasa : Matka, żona i... druidka Registration date : 26/09/2008
Temat: Re: Co się zmieniło? Czw Kwi 03, 2014 7:23 pm
Co się zmieniło?
Mam synka, który w sierpniu skończy dwa latka (dlatego też mój czas w internecie jest ograniczony do godzin wieczornych). Razem z mężem kupiliśmy w Anglii mieszkanie. Pracuję nadal tam gdzie pracowałam i nadal uwielbiam czytać i grać w gry. Słucham też nadal tej samej muzyki (Within Temptation, Nightwish, Evanescence) i aktualnie skończyłam czytać "Grę o Tron".
Phor, fajne
Fodorick Głos Wiedzy
Liczba postów : 1347 Age : 32 Skąd (Gildia) : Stąd gdzie jestem ID : 955 Rasa i klasa : lucki trfal Registration date : 05/07/2009
Temat: Re: Co się zmieniło? Pią Kwi 04, 2014 6:48 am
U mnie w sumie niewiele: Studia się zaczęły, zdążyłem jeden rok się lenić i go powtarzam. Mało mam czasu bo uczelnia sporo pożera, dziewczyna więcej, a grać przecież w coś czasem trzeba. Wynikowo na naukę czasu nie ma znów ;( I z ciekawszych nowych: na wyjazd w programie erasmus się zakwalifikowałem
Talvi Zimowy gość
Liczba postów : 2701 Age : 35 Skąd (Gildia) : Czechowice-Dziedzice ID : 1220 Rasa i klasa : Bałwan, alchemik Registration date : 07/05/2008
Temat: Re: Co się zmieniło? Pią Kwi 04, 2014 12:07 pm
U mnie nic szczególnie ciekawego się nie dzieje. Szukam pracy (znowu) i nie bardzo wiem co dalej ze sobą zrobić. Trzymam się na co dzień z Karą, Peppym i wspólnymi znajomymi. Nudy, moi drodzy, nudy.
Ramirose Głos Wiary
Liczba postów : 1227 Age : 31 Skąd (Gildia) : Dolnośląskie ID : 4297 Rasa i klasa : Człek, wojownik Registration date : 07/04/2008
Temat: Re: Co się zmieniło? Pią Kwi 04, 2014 4:00 pm
Studiuję we Wrocku, na PWr, wlokę się przez życie bez ustalonego planu, bez marzeń, bez celów. Pławię się w marazmie.
A tak bardziej serio, żyję sobie jakoś, nie lepiej, nie gorzej. Powyższe wynurzenia wynikają z tego, że na uczelni siedziałem dzisiaj od 7.30 i zaraz idę siedzieć dalej ;d
Phor Cillic Akolita
Liczba postów : 4 Age : 32 Skąd (Gildia) : Olsztyn ID : 895 Rasa i klasa : Bard Registration date : 03/04/2014
Temat: Re: Co się zmieniło? Pią Kwi 04, 2014 4:09 pm
W sumie jak mówicie o studiach, to też powinienem powiedzieć...
Studiuję na UWMie już szósty (na siedem) semestrów. Informatykę (łatwo się domyślić). Jako pracę dyplomową będę robił grę przeglądarkową - ale nie zamierzam robić Enderowi konkurencji. Gra będzie w zupełnie innych klimatach ;p
Orvudo Głos Spamu
Liczba postów : 2964 Age : 32 Skąd (Gildia) : Brodnica ID : 51 Rasa i klasa : archanioł, artysta Registration date : 10/05/2009
Temat: Re: Co się zmieniło? Pią Kwi 04, 2014 6:06 pm
Siedzę w Gdańsku, jestem na ostatnim semestrze licencjatu z matematyki na UG. Przez najbliższe 4-6 lat zamierzam się uczyć, a potem pewnie uczyć.
Gram sporo w strategie, takie jak Crusader Kings 2, Victoria 2, Europa Universalis 4, Civilization V, Spellforce. I chętnie z kimś pogram razem. A i jeszcze w Simsy i SimCity! I inne takie tam. Jak ktoś ma Origina lub Steama, to niech poda kontakt, albo mnie poszuka (Orvudo, ofc)
Ivor Avenroth Światło w Otchłani
Liczba postów : 4644 Age : 32 Skąd (Gildia) : z Silvermyru ID : 595 Rasa i klasa : Człeczyna, Rycerz Pani Obłędu Registration date : 26/03/2008
Temat: Re: Co się zmieniło? Sob Kwi 05, 2014 1:13 pm
Eeee, siema?
Hmm, wiec nie wiem czy wspominalem, ale wyemigrowalem do Kanady. "Zawodowo" opierdzielam sie za marne grosze pracuje w depozytowni firmy ochroniarskiej "Paladin" (a jak!). Studiuje filozofie na Uni w Winnipegu, co daje mi swietne perspektywy na dalsze opierdzielanie sie za marne grosze. Zaczelem czytac XX wieczna francuzka literature, bo jest najlepsza . Emmm, dalej cos tam pisze i probuje powolutku robic to po angielskiemu. Tak poza tym to ten, po staremu jakos leci.
Sandro Nevermore
Liczba postów : 7681 Age : 35 Skąd (Gildia) : Z Avalonu (obecnie spod Kęt) ID : 1147 Rasa i klasa : Człowiek bez celu Registration date : 09/03/2008
Temat: Re: Co się zmieniło? Sob Kwi 05, 2014 5:12 pm
Khe, khe... Pardon, to przez te tumany kurzu... Przydałoby się forum odświeżyć, pierdolnąć farbę na ściany.
U mnie studia, póki co, tylko do podbijania legitki służą, większość czasu pochłania mi praca. Obecnie paruję jako "Collection Accounts Representative" dla Zurich NA, czyli za całkiem niemarne pieniądze użeram się z rekinami, płotkami, sardynkami, pstrągami i innymi flądrami rynku ubezpieczeniowego, co sprowadza się do mozolnej księgowości. W przerwach na lunch spotykam się z Luci, która pracuje biurowiec obok. Resztę czasu poświęcam mej lubej, której na imię Sandra (puns are welcome). Gram obecnie w BloodWars na r12 i Tanoth na s9, bo na to mi wystarcza czasu (i chęci). Czasem jeszcze dogorywam w LoLa, ale z brązu wyjść nie mogę (niekończąca się seria do sV) i póki kompa nie odremontuje raczej mi się to nie uda. Lags OP. Gdy tylko dejde od kompa wracam do lektury "Człowieka Nietoerza" autorstwa Jo Nesbo - świetny norweski kryminał, polecam gorąco.
Jak już odpalę impa, pewnie znowu będę drwalił.
Talvi: polecam poszukac pracy w CapGemini. Mają oddziały w Krakowie i Katowicach.
Fodorick Głos Wiedzy
Liczba postów : 1347 Age : 32 Skąd (Gildia) : Stąd gdzie jestem ID : 955 Rasa i klasa : lucki trfal Registration date : 05/07/2009
Temat: Re: Co się zmieniło? Nie Kwi 06, 2014 11:36 am
Przeprowadzałem CapGemini w Kraku, mają fajne krzesła Zapomniałem napisać że zapierdzielam fizycznie w firmie przeprowadzkowej i w firmie sprzedającej krzesła właśnie (zależy którzy do mnie zadzwonią pierwsi)
Lucynka Dobra Wróżka
Liczba postów : 1432 Age : 38 Skąd (Gildia) : Kraków (SK) ID : 1275 Rasa i klasa : Druid, Człowiek Registration date : 10/02/2010
Temat: Re: Co się zmieniło? Pon Kwi 07, 2014 11:31 am
Tak, dzień dobry. U mnie się zmieniło strasznie dużo. Rzuciłam pracę w Olsztynie i 3 tygodnie później wyjechałam do Irlandii na 9 miesięcy gdzie pracowałam jako Au pair. Wróciłam w czerwcu zeszłego roku, a w sierpniu przeprowadziłam się do Krakowa. Przez nieco ponad pół roku mieszkałam z Xsanii od miesiąca mieszkam sama ale i to niedługo potrwa, w ciągu ok 3 tygodni wprowadzi się do mnie mój Drugi Połówek :3 Większość czasu pożera mi praca, jestem Analitykiem Finansowym dla NBC Universal na rynek stanów. Lunche owszem z Sandro, prawie codziennie Na szczęście mam trochę wolnego czasu więc tłukę w Diablo III oraz Dishonored no i dorywczo w LoLa To tak z grubsza tyle z mojej strony
Hinori Lektor
Liczba postów : 355 Age : 34 Skąd (Gildia) : Z Nikąd ID : 684 Rasa i klasa : Człowiek, Rzemieślnik Registration date : 23/03/2008
Temat: Re: Co się zmieniło? Pon Kwi 07, 2014 12:54 pm
Hinori dalej tkwi w martwym punkcie swojej egzystencji w której tkwił przed kilkoma laty. Od 8 lat mam tą samą panią. W przeciągu kilku miesięcy emigrujemy do Irlandii w wersji UK gdzie zapewne będę pracował fizycznie i mieszkał ze znajomym któremu trochę zbyt blisko do określenia "Polski Heisenberg" . Zacząłem pisać bloga ale z powodu braku pomysłu skończyłem na pierwszym wpisie. Mój pies skończył 14 lat i prawdopodobnie ogłuchł, chociaż mimo wszystko dobrze mu rokuje bo jego ojciec mimo trudności skończył niedawno 19 i nadal ma się teoretycznie nieźle, chociaż z braków w uzębieniu ma lekko luźny język. Na stałe trafiłem do Golda w lLoLu.
Ivor Avenroth Światło w Otchłani
Liczba postów : 4644 Age : 32 Skąd (Gildia) : z Silvermyru ID : 595 Rasa i klasa : Człeczyna, Rycerz Pani Obłędu Registration date : 26/03/2008
Temat: Re: Co się zmieniło? Nie Kwi 27, 2014 7:31 am
Hmmm.. No to parę słów o mnie, aktualnie jestem na drugim semestrze prawa we Wrocku, prywatnie na dziennych, bo niestety historię zawalilam ... ^^parę miesięcy temu skończylam związek z chłopakiem po 2,5 roku, zechciało mu sie podrywac inne, a co! Oczywiście od ~6 lat utrzymuje kontakt z Avaltorem/Tarjei jak zwał, tak zwał, w ciągu ostatnich miesięcy nam sie relacja o wiele bardziej poprawiała,przyleciał do mnie z tej swojej Norwegii ... ;3 cóż więcej... Hm Gram w Cabala wraz z wyżej wymienionym , czasami posadze roslinki w zielonym imperium i nic poza tym ^^Cabal zjada sporą część wolnego czasu, także niestety do innych gier mnie nie ciągnie
Gucias Skryba
Liczba postów : 186 Age : 32 Skąd (Gildia) : Warszawa/Brodnica ID : 1163 Rasa i klasa : Złodziej Człowiek Registration date : 18/05/2009
Temat: Re: Co się zmieniło? Nie Kwi 27, 2014 7:26 pm
Pewnie nie wiele osób mnie pamięta d: mimo to,
Witam wszystkich serdecznie :>
Aktualnie studiuję w Warszawie i w lutym mam zamiar obronić inżyniera budownictwa. W wolnym czasie uciekam nad Wisłę pić albo i byle gdzie Pogrywam w strategie Paradoxu i Total Waru... jak była okazja to zakosztowałem beta ESO i inne MMORPG na chwilę zniknęły d: